Piercing Aftercare

Den ultimate piercing etterbehandling

piercing aftercare
piercing aftercare

1. Rengjøringsinstruksjoner for alle piercinger

Rene hender, ren piercing

Vask hendene grundig med antibakteriell såpe før du tar på piercingen.

Bruk en saltvannsløsning eller mild, parfymefri såpe til å rengjøre rundt piercingområdet to ganger om dagen.

Fjern forsiktig eventuell skorpe eller væsker med en ren bomullspinne eller bomullspads.

2. Hva du kan forvente og hva som er normalt i ettertid

Vær forsiktig

Unngå å rotere eller vri smykkene dine, da dette kan forstyrre helbredningsperioden og forårsake irritasjon.

La piercingen lufttørke eller tørk den forsiktig med et rent papirhåndkle. Unngå å bruke håndklær eller kluter som kan inneholde bakterier.

La det være

Unngå å berøre, leke med eller unødvendig flytte på piercingen din, da dette kan introdusere bakterier og øke risikoen for infeksjon.

Unngå å fjerne utflod med fingrene. Følg rengjøringsveiledningen fra pierceren din.

3. Beste praksis

Lengre smykker for helbredelse

Pierceren din kan i utgangspunktet ha brukt lengre smykker for å imøtekomme hevelse. Unngå å bytte til et mindre smykke før den anbefalte tidsperioden for å forhindre komplikasjoner.

Ringer mot stenger

Ringer tar vanligvis lengre tid å gro enn stenger. Følg piercerens anbefalinger for smykketype og unngå å bytte smykker for tidlig.

Smykkemateriale

Vi bruker Titanium smykker som anbefalt hypoallergenisk materiale for alle piercinger. Unngå smykker som kan forårsake allergiske reaksjoner eller irritere huden.

Stram baller til stenger og hestesko

Righty-tighty: Stram baller til stenger og hestesko uten å vri stangen for å sikre sikker lukking.

 

4. Ting å unngå

Unngå irriterende stoffer

Hold deg unna alkoholbaserte rengjøringsprodukter, ørepiercingsløsninger som inneholder benzalkonium (BZK) og sterke kjemikalier som kan skade eller irritere huden.

Overrengjøring kan også irritere piercingen din. Hold deg til den anbefalte rengjøringsrutinen din for å unngå å forstyrre helbredningsprosessen.

Vær forsiktig med q-tips for de har bomullsull som kan etterlate fibre rundt piercingen og fange bakterier. Velg sterile gasbind eller ikke-vevde vattpinner i stedet.

Beskytt mot traumer
og friksjon

Vær oppmerksom på aktiviteter som kan forårsake traumer eller friksjon til piercingen din, for eksempel å bruke trange klær eller delta i kontaktsport. Beskytt piercingen din med pustende, ikke-klebende bandasjer om nødvendig for å forhindre irritasjon.

6. Informasjon om smykker

Helbredelse tider

Helbredelse tid varierer avhengig av type piercing. Se følgende omtrentlige helbredelsestider for forskjellige typer piercinger:

Øreflipper:

2 til 3 måneder

Brusk:

4 måneder

Indre øre:

6 måneder

Industriell:

6 til 12 måneder

Nese:

6 til 12 måneder

Septum:

2 til 4 måneder

Øyenbryn:

2 til 4 måneder

Bro:

4 måneder

Kinn:

6 til 12 måneder

Lepper:

3 måneder

Tunge:

4 til 6 uker

Smiley/Tunge nett:

4 til 6 uker

Brystvorte:

4 til 6 måneder

Navle:

4 til 6 måneder

Flate:

4 til 6 måneder

Genitalier:

3 til 6 måneder

7. Helbredelse tider

Hva du bør unngå

Avstå fra å svømme eller bruke solsenger de første to ukene etter at du har blitt piercing, da å senke piercingen i vann kan øke risikoen for infeksjon og eksponering for UV-stråler kan forsinke helbredelsen.

Unngå å bruke skjønnhetsprodukter, kremer eller kosmetikk i nærheten av piercingen din, da de kan inneholde ingredienser som kan irritere huden eller tette piercingstedet.

For oral piercing, unngå å innta meieri, alkohol, og krydret mat den første uken etter å ha blitt piercing. Vær i tillegg på vakt mot at mat setter seg fast i piercinghullet og rengjør den nøye etter å ha spist.

Ved å følge disse omfattende ettervernretningslinjene vil du hjelpe piercingen din til å leges ordentlig og minimere risikoen for komplikasjoner. Husk at helbredelse tar tid, så vær tålmodig og konsekvent med ettervernsrutinen din. Hvis du har spørsmål eller bekymringer om piercingens helbredende fremgang, ikke nøl med å ta kontakt med pierceren din for veiledning.

God helbredelse!