Tatovering Artist: Ditt Ansvar for Å Bevare Kunstverket

Oct 27, 2023 | Tattoo

Din reise for å skaffe deg en tatovering, et fortreffelig kunstverk dyktig utført av en talentfull tatoveringsartist, er et kreativt samarbeid som strekker seg utover studioet. Nå som din tatoveringsartist har oppfylt sin del av avtalen, er det din tur til å sørge for at ditt tilsølte mesterverk når sitt fulle potensial. Husk at en tatovering ikke bare er et intrikat design på huden din; det er et åpent sår som krever omhyggelig pleie. Hvordan tatoveringen leges og til slutt ser ut, avhenger i stor grad av etterbehandlingen du gir den, og visse områder av kroppen din kan kreve ekstra oppmerksomhet på grunn av daglig slitasje, som for eksempel hender, fingre, albuer, føtter og knær.

Ansvaret for Tatovering Fullføring at Viaticum Gallery

Det er viktig å erkjenne at fullføringen av tatoveringen din er i dine hender. Å ta vare på tatoveringen din er nøkkelen til å forhindre falming og ujevnheter. I løpet av etterbehandlingsperioden kan tatoveringen din gjennomgå endringer ettersom den leges, men dens permanente transformasjon skjer kun etter fullstendig leging. Når du bestemmer deg for å få en tatovering, bestiller du i praksis et unikt kunstverk fra din tatoveringsartist. Imidlertid er din rolle i denne kunstneriske reisen langt fra over, da tatoveringen fortsetter å utvikle seg og leges. Så snart du forlater studioet, blir ansvaret for å pleie og bevare tatoveringen ditt eget.

tatoveringsartist
tatoverings artist

Nødvendige Utstyr for Tatovering:

Første Dagen

Etter at din tatovering er fullført, vil din tatoveringsartist påføre et lag med plastfolie, som du bør la være på i minst 12 timer. Etter denne perioden kan du forsiktig fjerne plastfolien og begynne den skånsomme rengjøringsprosessen. Start med å vaske hendene grundig, deretter rengjør tatoveringen forsiktig ved å bruke en blanding av grønn såpe og vann med en forhold på 1:10. Etterpå, tørk tatoveringen forsiktig med et papirhåndkle. Du kan deretter påføre et tynt lag med etterbehandlingskrem, som vanligvis er tilgjengelig i studioet eller kan kjøpes på apotek.

De Neste 5 Dagene

I løpet av de neste fem dagene kan du unngå plastfolie og la tatoveringen din puste. Imidlertid, hvis dine daglige aktiviteter utsetter tatoveringen din for smuss og potensielle kilder til bakterier, som barn eller kjæledyr, kan du velge å beskytte den ved å bruke passende klær.

I løpet av denne perioden er det viktig å fortsette å vaske tatoveringen en gang om dagen ved å bruke den tidligere nevnte blandingen av grønn såpe. I tillegg bør du påføre etterbehandlingskrem tre ganger om dagen – om morgenen, ved lunsjtid og om natten.

De Neste 2-4 Ukene

Etter noen få dager vil en tynn hinne naturlig begynne å danne seg over tatoveringen, som vil falle av av seg selv. Målet er å forhindre skorpedannelse over tatoveringen, da dette kan føre til tap av blekk. Fortsett å påføre etterbehandlingskrem i to uker eller til tatoveringen har fullstendig skiftet denne ytre laget. Det er viktig i denne perioden å beskytte tatoveringen din mot direkte sollys og unngå all form for bading. Unngå å påføre solkrem på tatoveringen før den er fullstendig helet.

Do’s and Don’ts for Tatovering

 • Unngå bruk av parfymert såpe eller parfyme på tatoveringen under helingsperioden, da dette kan irritere huden.
 • Motstå fristelsen til å klø eller plukke på tatoveringen mens den leges.
 • Sørg for å sove i rent sengetøy den første natten etter tatoveringen.
 • Velg løstsittende klær over det tatoverte området.
 • Forplikt deg til å bruke solkrem på dine tatoveringer i fremtiden for å bevare deres farge og kvalitet.
 • Hvis du har kjæledyr, må de dessverre ikke dele seng med deg den første uken etter tatoveringen.

I hjertet av tatoveringsindustrien ligger et forpliktende ønske om å sikre at din opplevelse overgår dine forventninger. Tatoveringsfellesskapet verdsetter din tilbakemelding, og som kunde er din mening svært viktig. Føl deg fri til å dele dine tanker om din opplevelse med tatoveringsstudioet, din etterbehandlingsreise og eventuelle komplikasjoner du måtte oppleve. Tatoveringsartister og studioer er dedikerte til å tilby veiledning og støtte.

Hvis du er fornøyd med behandlingen du har mottatt som kunde og glad for resultatet av tatoveringen, kan du vurdere å dele din opplevelse med andre, enten på studioets nettsted eller på sosiale medieplattformer. Din tilbakemelding er en verdifull ressurs for andre som begir seg ut på sin egen tatoveringsreise.

Betennelser og Infeksjoner

Infeksjoner kan oppstå med ferske tatoveringer, og den vanligste årsaken ligger ofte i manglende overholdelse av etterbehandlingsanvisningene. I det uheldige tilfellet at en infeksjon oppstår og du begynner å oppleve smerte eller merker uvanlige symptomer, er det avgjørende å søke medisinsk hjelp umiddelbart. Å ta vare på en tatovering er betydelig enklere og mer behagelig enn å behandle en infeksjon. Her er noen nyttige tips for å unngå betennelse og infeksjon når tatoveringen er fersk:

 • Vask hendene grundig før du berører tatoveringen eller påfører salve.
 • Skift til rene sengetøy hver natt de første nettene etter tatoveringen.
 • Bruk rent tøy hver gang du dusjer.
 • Unngå kontakt med dyr, barns hender og andre potensielle smittekilder i nærheten av din ferske tatovering.
 • La tatoveringen få luft når det er trygt.

Bading og Soling

Ferske tatoveringer er svært følsomme for sollys, og du bør derfor unngå direkte eksponering for solen mens tatoveringen leges. Ikke dra til stranden eller sole deg med en fersk tatovering. Unngå også sand, solarier og utendørs aktiviteter som kan eksponere tatoveringen for sollys eller potensielle smittekilder. Hvis tatoveringen utsettes for sollys, kan det føre til forbrenning og væskeutskillelse, noe som kan ha ødeleggende effekter på tatoveringen.

Hvis du planlegger en strandtur, bør du derfor beskytte tatoveringen ved å dekke den til. Bakterier trives i vann, så det er viktig å avstå fra å bade i svømmebasseng, havet og annen vannaktivitet som ikke er rent, da dette lett kan føre til infeksjon. Dusjing er imidlertid akseptabelt, men vær forsiktig med å la tatoveringen være våt for lenge av gangen.

Tatovering og Trening

Du kan fortsette med treningen etter at du har fått en ny tatovering, men all kontakt med vann er problematisk. Aktiviteter som løping, styrketrening osv., er greit. Som med alt annet i livet, bør du avbryte aktiviteten hvis du opplever smerte. Hvis selve tatoveringen føles ubehagelig under treningen, kan du påføre litt salve for å lindre ubehaget.

I begynnelsen bør du unngå å belaste musklene som beveger seg over tatoveringen for mye. Tatoveringen kan føles stram inntil den har grodd helt. Av hygieniske årsaker er det viktig å vaske treningsklær og utstyr grundig både før og etter bruk. Noen anbefaler også å unngå å bruke treningsstudioet umiddelbart etter en tatovering, da dette er et sted hvor du er i kontakt med mange bakterier.

Tatovering og Fuktighetsbehandling

En fersk tatovering er et åpent sår som tar omtrent 2-3 uker å leges riktig. Hvis tatoveringen er på beina, ankelen eller føttene, kan helingsprosessen ta litt lengre tid. Du trenger ikke smøre tatoveringen mer enn nødvendig. Du bør kun påføre fuktighetskrem når tatoveringen føles litt stram eller tørr. Når huden leges, vil den gradvis gå tilbake til sitt normale tilstand og trenge mindre fuktighet. En generell tommelfingerregel er at det er bedre å smøre tatoveringen for lite enn for mye.

Ved å ta vare på din tatovering i henhold til disse retningslinjene vil du ikke bare opprettholde tatoveringens skjønnhet og integritet, men også redusere risikoen for betennelser og infeksjoner. Husk at en vellykket etterbehandling er nøkkelen til å bevare kunstverket på kroppen din i årene som kommer, og din tatoveringsartist vil takke deg for din dedikasjon til å bevare det visuelle mesterverket du har investert i.